Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Personvernerklæring for data som samles inn på våre nettsider

PERSONVERN- OG COOKIES-ERKLÆRING FOR TNS-GALLUP.NO

Kantar TNS AS ("Vi") vil beskytte og respektere ditt personvern.

Denne erklæringen informerer om hvordan personopplysninger som vi samler inn fra deg, eller du gir oss på www.tns-gallup.no ("vårt nettsted"), blir behandlet av oss. Vær vennlig å lese det følgende nøye for å forstå våre synspunkter og vår praksis angående dine personlige data og hvordan vi vil behandle disse.

INFORMASJON SOM VI SAMLER INN OM DEG 

Vi samler inn og behandler følgende data på nettstedet vårt:

• Informasjon som du oppgir ved å fylle ut skjemaer på vår side. Vi kan også spørre deg om informasjon når du rapporterer et problem med nettstedet vårt.

• Hvis du kontakter oss, kan vi lagre korrespondansen.

• Vi kan også be deg om å fullføre undersøkelser som vi bruker til analyseformål, selv om du ikke trenger å svare på dem.

• Detaljer om dine besøk på nettstedet vårt, inkludert, men ikke begrenset til, trafikkdata, lokasjonsdata, weblogger og annen kommunikasjonsdata, om dette er nødvendig for våre egne analysesformål eller på annen måte, og ressurser som du oppsøker.

IP-ADDRESSER

Vi kan samle inn informasjon om datamaskinen din, inkludert, om tilgjengelig, din IP-adresse, operativsystem og nettlesertype, for systemadministrasjon. Dette brukes til å generere statistiske data om våre brukeres bruks- og trafikkmønstre.

COOKIES

Vårt nettsted bruker informasjonskapsler for å skille deg fra andre brukere av nettstedet vårt og å huske deg mellom besøk. Dette hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du bruker nettstedet vårt, og gir oss også mulighet til å forbedre nettstedet vårt.

En informasjonskapsel er en liten fil med bokstaver og tall som vi lagrer i nettleseren din eller harddisken på datamaskinen din hvis du er enig. Informasjonskapsler inneholder informasjon som overføres til datamaskinens harddisk.

De cookies som vi bruker, er "analytiske" informasjonskapsler som brukes av den eksterne Google Analytics-tjenesten. De gjør det mulig for oss å gjenkjenne og telle antall besøkende og se hvordan besøkende beveger seg rundt på nettstedet når de bruker det. Dette hjelper oss med å forbedre måten nettstedet fungerer på, for eksempel ved å sikre at brukerne enkelt finner det de leter etter. Du finner mer informasjon om de enkelte informasjonskapslene vi bruker, og formålene vi bruker dem til, i listen nedenfor:

ASP.NET_SessionId

Brukes til å gi deg en sesjons-ID og slettes så snart du forlater tns-gallup.no eller lukker nettleseren.

Google Analytics cookies:
Vårt nettsted måles med Google Analytics. Les mer om Google Analytics cookies her: 
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

__utma

Brukes til å holde styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider.

__utmb og __utmc

Brukes til å holde styr på hvor lenge du er på hver side, og hvor lenge hele besøket varer. Disse slettes når du forlater våre sider.

Du kan blokkere informasjonskapsler ved å aktivere innstillingen i nettleseren din, slik at du kan nekte innstillingen av alle eller noen informasjonskapsler. Hvis du bruker nettleserinnstillingene til å blokkere alle cookies (inkludert viktige informasjonskapsler), kan du imidlertid kanskje ikke få tilgang til hele eller deler av nettstedet vårt.

HVOR VI LAGRER DINE DATA 

Dataene vi samler inn fra deg, kan overføres til og lagres på, en destinasjon utenfor EØS-området. De kan også behandles av ansatte som opererer utenfor EØS, som jobber for oss eller for en av våre leverandører. Hvis personopplysningene dine blir overført til, lagret på eller på annen måte behandlet i et land eller territorium utenfor EØS, og landet eller territoriet ikke har blitt anerkjent som å ha et tilstrekkelig databeskyttelsesnivå, vil vi sette i verk ytterligere sikkerhetstiltak for å beskytte din Personopplysninger, basert på standard kontraktbetingelser. Du kan be oss om å gi deg en kopi av disse klausulene ved å bruke kontaktinformasjonen nedenfor.

TREDJEPARTER OG OVERFØRING AV DATA MELLOM LAND

Din personlige informasjon kan bli samlet inn, lagret, overført eller behandlet av våre søsterselskaper i WPP-gruppen for markedsførings- og analyseformål eller tredjepartsleverandører for analyseformål. De er alle kontraktsmessig bundet til å beskytte dataene med sikkerhetsstandarder og praksis som tilsvarer vår egen.

SIKRING AV DINE PERSONLIGE DATA

Vi vil gjennomføre alle rimelige tiltak for å sikre at dataene dine behandles sikkert og i samsvar med denne personvernerklæringen. All informasjon du oppgir til oss, er lagret på en sikker server. Vi begrenser tilgangen til informasjonen av våre egne ansatte, samarbeidspartnere, tjenesteleverandører og de personer som er autorisert til riktig håndtering av slik informasjon. Vi ber om at våre samarbeidspartnere og tjenesteleverandører følger samme standarder for sikkerhet og konfidensialitet

Dessverre er overføringen av informasjon via Internett ikke helt sikker. Selv om vi vil ta rimelige skritt for å beskytte dine personlige data, kan vi ikke garantere sikkerheten til dataene dine som sendes til nettstedet vårt; enhver overføring er på egen risiko. Når vi har mottatt informasjonen din, bruker vi strenge prosedyrer og sikkerhetsfunksjoner for å forhindre uautorisert tilgang.

HVORDAN INFORMASJONEN BRUKES

Vi forklarer nedenfor hvordan vi bruker dine personlige data. Vi er også pålagt ved lov å forklare det juridiske grunnlaget for bruk av dine personopplysninger, og dette er også angitt nedenfor. Det juridiske grunnlaget er i hvert tilfelle at vi har ditt samtykke til bruk av dine personlige data, eller at vi må bruke dine personlige opplysninger for å kunne overholde våre forpliktelser overfor deg, eller at bruken av dine personlige data er nødvendig for vår (eller tredjeparts) legitime interesser (i så fall vil vi forklare hva disse interessene er). Når vi bruker dine personlige opplysninger med ditt samtykke, har du rett til å trekke samtykket til enhver tid.

• For å sikre at innholdet fra nettstedet vårt presenteres på den mest effektive måten for deg og din datamaskin (dette er basert på vår legitime interesse for å sikre at nettstedet vårt presenteres på den mest mulig effektive måten).

• For å gi deg informasjon, produkter eller tjenester du ber om, fra oss eller som vi tror kan være av interessere for deg, dersom du har samtykket i å bli kontaktet til slike formål (dette er basert på ditt samtykke, som du kan trekke tilbake til når som helst) eller du er kunde hos oss (dette er basert på vår legitime interesse for å holde kontakt med og gi våre kunder informasjon om forhold som er relevante for kundeforhold og samarbeid.)

• For å utføre våre forpliktelser som følge av kontrakter inngått mellom deg og oss (dette er basert på kontraktsmessig nødvendighet - vi må bruke dine personlige data til å oppfylle vår kontrakt med deg).

• For at du skal kunne bruke interaktive funksjoner knyttet til våre tjenester, når du velger å gjøre det.

• Å varsle deg om endringer i tjenestene våre (dette er basert på vår legitime interesse for å holde deg informert om endringer i vår tjeneste).

Vi kan også bruke dine personlige opplysninger eller tillate valgte selskaper i Kantar-gruppen å bruke dine personlige opplysninger, for å gi deg informasjon om varer og tjenester som kan være av interesse for deg, og vi eller de kan kontakte deg om disse via e-post eller telefon. Dette er basert på vår legitime interesse, eller våre gruppemedlemmers legitime interesse, for å gi deg informasjon om våre eller deres varer eller tjenester.

DELING AV DIN INFORMASJON

Vi kan dele dine personopplysninger med et medlem av Kantar-gruppen, som betyr våre datterselskaper, vårt holdingselskap og dets datterselskaper. Vi kan dele dine personlige opplysninger med tredjepart:

• Dersom vi selger eller kjøper forretninger eller eiendeler, kan vi dele dine personlige opplysninger med den potensielle selgeren eller kjøperen av slik virksomhet eller eiendeler.

• Hvis Kantar eller, i det vesentlige, alle Kantar sine eiendeler erverves av en tredjepart, vil personopplysninger som Kantar har om kundene, være en av de overførte eiendelene.

• Hvis vi har plikt til å offentliggjøre eller dele dine personopplysninger for å overholde en juridisk forpliktelse; eller for å beskytte rettigheter, eiendom eller sikkerhet for Kantar, våre kunder eller andre. Dette inkluderer utveksling av informasjon med andre selskaper og organisasjoner med sikte på svindelbeskyttelse og reduksjon av kredittrisiko.

HVOR LENGE VI OPPBEVARER DINE PERSONLIGE DATA

Vi er lovpålagt å beholde dine personopplysninger bare så lenge det er nødvendig for de formålene vi bruker det til. Perioden som vi beholder dine personopplysninger for, vil bli bestemt av en rekke kriterier, inkludert formålene vi bruker informasjonen for, mengden av og sensitiviteten til informasjonen, den potensielle risikoen ved uautorisert bruk eller utlevering av informasjonen, og våre lovlige og forskriftsmessige forpliktelser.

DINE RETTIGHETER

Du har rett til å be oss om ikke å behandle dine personlige data for markedsføringsformål. Vi vil vanligvis informere deg (før vi samler inn dataene dine) hvis vi har til hensikt å bruke dataene dine til slike formål, eller hvis vi har til hensikt å dele informasjonen med tredjepart til slike formål. Du kan utøve din rett til å forhindre slik behandling ved å merke visse bokser på skjemaene vi bruker til å samle inn dataene dine. Du kan også utøve retten til enhver tid ved å kontakte oss på info@tns-gallup.no

Du har også følgende rettigheter i forhold til dine personlige opplysninger (noen av disse rettighetene gjelder kun under visse omstendigheter, og noen av dem varierer i henhold til det juridiske grunnlaget som vi behandler dataene dine etter - se ovenfor for ytterligere detaljer):

• Retten til å spørre om vi behandler dine personopplysninger og, hvis vi gjør dette, å få detaljer om behandlingen (samt å få en kopi av dine personlige opplysninger).

• Retten til å be oss om å rette opp eventuelle personlige opplysninger vi har om deg, som er unøyaktige eller ufullstendige.

• Retten til å be oss om å slette personlige opplysninger som vi har om deg.

• Retten til å protestere mot hvordan vi behandler dine personlige data, og til å be oss om å begrense hvordan vi behandler dine personlige data.

• Retten til å motta de personlige dataene du har gitt oss, i et strukturert og ofte brukt elektronisk format. Du kan også be oss om å overføre dine personlige data direkte til et annet selskap hvis det er gjennomførbart.

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi har behandlet dine personlige data, vil vi gjerne ha en mulighet til å rette opp eventuelle feil - vennligst kontakt oss på info@tns-gallup.no. Du har imidlertid rett til å klage til tilsynsmyndigheten for Norge, som er Datatilsynet.

LINKER TIL ANDRE NETTSTEDER

Vårt nettsted kan, fra tid til annen, inneholde lenker til og fra nettsidene til våre partnernettverk og tilknyttede selskaper. Hvis du følger en link til noen av disse nettstedene, må du være oppmerksom på at disse nettstedene har sine egne retningslinjer for personvern og at vi ikke har noe ansvar for disse retningslinjene. Vennligst sjekk disse retningslinjene før du sender inn personlige opplysninger til disse nettstedene.

ENDRINGER I VÅR PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert den den 28.06.2018. Eventuelle endringer som vi kan komme til å gjøre i vår personvernerklæring i framtida, vil bli lagt ut på denne siden.

KONTAKT

Spørsmål, kommentarer og forespørsler om denne personvernerklæringen ønskes velkommen og bør sendes til info@tns-gallup.no.

Du kan også kontakte vårt personvernombud, Lars Krogenæs, på lars.krogenes@kantar.com